Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ontmosseninfo.be
Ontmosseninfo.be

Ontmossen prijzen

Mos en groene aanslag zijn terugkerende problemen die op verschillende plekken kunnen ontstaan. Zo hebben voornamelijk je dak, bestrating, gevel en gazon er last van. Zeker op je dak en op je gevel kan hardnekkige mosgroei problemen opleveren. Wil je af van die groene aanslag? Lees hier hoeveel een professionele ontmossing kost en welke reinigingstechnieken er zijn.

Ga snel naar:
Mogelijke reinigingstechnieken
Offertes aanvragen

 

 

Ontmossen: prijs per m²

Hoeveel betaal je gemiddeld om professioneel groene aanslag te laten verwijderen? Wel, dat is voornamelijk afhankelijk van wat er ontmost moet worden. In de onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen terug:

Wat ontmossen?Prijs (incl. btw & arbeid)
Dak ontmossenGemiddeld € 10 à € 15 per m²
Gevel ontmossenGemiddeld € 5 à € 20 per m²
Terras & bestrating ontmossenGemiddeld € 3 à € 5 per m²
Gazon ontmossen (verticuteren)Gemiddeld € 1 à € 1,25 per m²

LET OP: zoals we reeds aanstipten zijn de bovenstaande prijzen richtprijzen. Deze kunnen sterk afwijken, afhankelijk van het uurtarief van de vakman, de totale te ontmossen oppervlakte, de aard van de vervuiling, de bereikbaarheid, enz. Ben je echter van plan om zelf de groene aanslag te verwijderen? Dan betaal je enkel maar het reinigingsproduct en de reinigingsapparatuur.

TIP: wil je graag meer zekerheid ontvangen over de prijs die je zult moeten betalen? Vraag dan gratis offertes aan via onze vrijblijvende offertedienst. Ontvang binnen enkele werkdagen offertes en advies op maat van je project. Start hier je aanvraag.

 

Dak ontmossen prijs

Reinigingstechnieken om groene aanslag te verwijderen

De toegepaste reinigingstechniek is afhankelijk van bepaalde factoren. Denk maar aan de plaats waarop de groene aanslag zich heeft gehecht en natuurlijk ook de hardnekkigheid ervan.

 

1) Dak ontmossen

Het ontmossen van je dak gebeurt doorgaans met behulp van een hogedrukreiniger en/of een aangepaste schraper. De vakman spuit een mineraal middel op de dakpannen die preventief de groei van groene aanslag uitschakelt.

Na het ontmossen van je dak, kan je een extra beschermlaag laten aanbrengen. We hebben het in dit geval over het impregneren of coaten van je dak. Bij impregnatie wordt een transparante laag aangebracht, bij het coaten is dat echt een nieuwe verflaag die het uitzicht van je dak radicaal kan veranderen.

Prijs dak ontmossen: ± € 10 à € 15 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.
Prijs dak ontmossen + impregneren: ± € 15 à € 30 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.
Prijs dak ontmossen, reinigen + coaten: vanaf € 30 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.

 

2) Gevel ontmossen

Het verwijderen van groene aanslag op de gevel is een behoorlijke klus waarbij veel komt kijken. Afhankelijk van het soort aanslag en de hardnekkigheid ervan, zijn er verschillende mogelijkheden qua gevelreiniging.

Mos wordt het vaakst behandeld met een stoommachine. Onder invloed van een temperatuur van 150°C, laten de algen en de mossen gemakkelijk de gevelstenen los. Na het stomen worden de laatste restjes groene aanslag weggespoeld met behulp van een hogedrukreiniger. Nadien kan de gevel geïmpregneerd worden met een beschermende transparante coating.

Prijs gevel stomen: ± € 5 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.
Prijs gevel impregneren: ± € 8 à € 12 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen

 

3) Terras en bestrating ontmossen

Gedurende de lente- en zomermaanden worden je terrastegels of -klinkers vaak bedolven onder een groene laag mos. Doordat vocht zich makkelijk tussen de kieren ophoopt, is het de ideale groeiomgeving voor mossen en algen. Dit ziet er natuurlijk niet zo netjes uit. Vandaar dat veel mensen zoeken naar een oplossing om hun klinkers te ontmossen. Een gespecialiseerde reinigingsfirma kan met de juiste technieken en producten landurig mosgroei op je terras en bestrating voorkomen.

Prijs terras ontmossen: ± € 3 à € 5 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.
Prijs terras ontmossen + impregneren: ± € 4 à € 6 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen

 

4) Gazon ontmossen

Mos vormt zich ook op je gazon. Deze groeien op afgestorven grasdeeltjes die na verloop van tijd een viltlaagje op je gazon vormen. Deze viltlaag dikt steeds verder aan waardoor het gras minder zuurstof, water en voedingsmiddelen krijgt. Hierdoor sterft het af. Het is daarom belangrijk om je gazon tijdig te ontmossen door middel van verticuteren. Een verticuteermachine spit de viltlaag met de mossen om zodat het gazon ‘ontlucht’ wordt.

Daarnaast bestaan er ook biologische ontmossers die het mos doen wegebben. Zij maken verticuteren overbodig.

Prijs gazon ontmossen: ± € 1 à € 1,25 per m² (incl. btw & arbeid). Offertes aanvragen.

 

TIP: offertes vergelijken = besparen!

De meest efficiënte manier om de beste vakman te kiezen, is door verschillende offertes naast elkaar te leggen. Op deze manier kan je advies, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, enz. gericht met elkaar vergelijken. Zo maak je uiteindelijk de beste keuze, zowel voor je project als voor je budget!

Professionele reinigingsdienst nodig? Maak gebruik van onze onderstaande offertedienst en ontvang snel offertes van vakmannen uit je buurt.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.