Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ontmosseninfo.be
Ontmosseninfo.be

Hoe ontmossen?

Hoe worden bijvoorbeeld een dak of een gevel ontmost? Je kan zelf ontmossen of ervoor kiezen om een gespecialiseerde reinigingsfirma langs te laten komen. Alleen even met de hogedrukreiniger alle mos wegspuiten is helaas slechts een tijdelijke oplossing. Maar hoe kom je dan het best van dat mos af?

Ga snel naar:
Prijs ontmossen
Ontmossen: DIY of vakman?
Offertes aanvragen

 

 

Hoe ontmossen: werkwijze

Hoe gaat een professionele reinigingsfirma precies te werk?

  1. Diagnose: een medewerker van de firma komt langs om de groene aanslag te inspecteren. Al naargelang de locatie en de hardnekkigheid, beslist hij welke stappen hij verder zal ondernemen.
  2. Voorbereiding: indien nodig dekt hij de ramen en het buitenschrijnwerk af om schade te voorkomen. Wanneer hij je dak ontmost, koppelt hij de regenpijpen los om te voorkomen dat ze verstopt geraken.
  3. Aanbrengen reinigingsmiddel (optioneel): al naargelang de reinigingsmethode brengt hij op voorhand met een lans een reinigingsmiddel aan. Vaak is dit een ontmossingsmiddel dat de groene aanslag wat losweekt. Indien nodig gaat hier een aantal weken over zodat het product goed is ingewerkt en het meeste water verdampt is. Zo wordt het anti-mos en anti-algenproduct niet mee weggespoeld.
  4. Dak reinigen: hij spuit het dak of de gevel schoon met een hogedrukreiniger. Indien nodig hanteert hij een vuilfrees met een sproeikop die ronddraait, waardoor het werk grondiger en sneller geklaard wordt. Nadien spoelt hij het geheel nog eenmaal af zodat er geen mosresten blijven liggen.
  5. Impregneren: nadien impregneert hij je dak of gevel met een transparant product. Dit is een beschermlaagje die preventief werkt tegen nieuwe schimmel- en mosvorming en die achtergebleven resten van de groene aanslag onschadelijk maakt.
  6. Afwerking: wanneer er ook mos in je regenafvoer en dakgoot groeit, zal de vakman deze ook wegspoelen. Desgewenst wordt je dak voorzien van een nieuwe coating.

LET OP: de bovenstaande werkwijze is het meest toepasselijk op het ontmossen van daken en gevels. Heb je echter te maken met hardnekkige groene aanslag op andere plaatsen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze professionals. Zij zullen je met plezier te woord staan. Maak hiervoor gebruik van onze gratis offertedienst.

 

Hoe ontmossen

Prijs ontmossen

Afhankelijk van wat je precies wil gaan ontmossen, kan je al dan niet zelf de klus uitvoeren. Dit heeft natuurlijk een invloed op het totale kostenplaatje van de onderneming.

 

1) Zelf ontmossen (enkel materialen)

Gaat het voornamelijk om het verwijderen van groene aanslag op je terras, tuinmeubels, klinkers, omheining,…? Dan kan je perfect zelf ontmossen. Zo hoef je enkel maar het geschikte reinigingsmiddel en de nodige werkmaterialen aan te kopen. Denk maar aan een ontmosser, een borstel met telescopische steel, een hogedrukreiniger,…

Prijs ontmosser: vanaf € 15 voor 500 ml (incl. btw) 
Prijs telescoopborstel:
vanaf € 50 (incl. btw) 
Prijs hogedrukreiniger:
vanaf € 50 (incl. btw)

LET OP: bereid je goed voor! Weet met welk middel je werkt, want er zijn namelijk een heleboel producten op de markt waarbij het ene al wat bijtender is dan de ander. Bij de keuze voor het foute product kan je namelijk je terrastegels ernstig beschadigen… Dat wil je voorkomen.

TIP: een medewerker van een professionele reinigingsdienst weet perfect welke producten hij kan gebruiken en in welke mate deze de ondergrond kunnen aantasten. Om onherroepelijke beschadiging te voorkomen en zeker te zijn van een kwalitatieve verwijdering, raden we je aan om een vakman te contacteren.

 

2) Laten ontmossen (materialen + arbeidskosten)

Zie je het echter niet zitten om zelf met reinigingsproducten of een hogedrukreiniger te werken? Dan kan je deze klus perfect overlaten aan een ervaren reinigingsfirma. Vooral wanneer het gaat over het ontmossen van je dak of je gevel, raden we je dit aan. Hieronder vind je een schematisch overzicht van de richtprijzen:

Wat ontmossen?Prijs (incl. btw & arbeid)
Dak ontmossenGemiddeld € 10 à € 15 per m²
Gevel ontmossenGemiddeld € 5 à € 20 per m²
Terras & bestrating ontmossenGemiddeld € 3 à € 5 per m²
Gazon ontmossen (verticuteren)Gemiddeld € 1 à € 1,25 per m²

LET OP: de totale kostprijs voor het verwijderen van groene aanslag kan sterk schommelen. Dit is grotendeels afhankelijk de plaats waar de mosgroei zich voordoet. Is dit bijvoorbeeld op het dak of op de gevel? Dan zullen die werken flink wat meer kosten dan het verwijderen van mos in je gazon. Wil je graag meer weten over de prijsopbouw van je klus? Lees er dan meer over in dit artikel.

 

TIP: geniet van het verlaagde btw-tarief!

Wist je dat je voor het ontmossen van je dak en gevel kan genieten van het verlaagde btw-tarief? Zo betaal je geen 21% op de geleverde diensten en materialen, maar slechts 6%! Op voorwaarde dat je de werken laat uitvoeren door een gespecialiseerde firma. Vraag op voorhand info over andere voorwaarden bij je vakman.

Vakman nodig? Kom gratis in contact met vaklui uit je regio door het offerteformulier in te vullen.

 

Ontmossen: zelf doen of laten doen?

Je kan dus perfect zelf de handen uit de mouwen steken wanneer het gaat over kleine klussen zoals het verwijderen van groene aanslag op je terras of tuinmeubelen. Wil je echter je dak of je gevel behandelen? Dan raden we je aan om een beroep te doen op de expertise van een ervaren vakman. Alleen zo ben je verzekerd van…

  • Advies op maat: een ervaren reinigingsfirma zal eerst langskomen om een correcte diagnose te stellen van de groene aanslag. Op basis van deze informatie, zal hij een oplossing op maat voorstellen.
  • Veilige uitvoering van de werken: een vakman beschikt over de juiste materialen om veilig het werk op hoogte uit te kunnen voeren. Dit is een must wanneer hij je dak of gevel moet behandelen.
  • Levert kwalitatief werk: naast de juiste beschermingsmaterialen, beschikt een professional ook over de juiste producten en het geschikte gereedschap om je dak of gevel kwalitatief en langdurig te ontmossen.
  • Staat in voor de nazorg: na het ontmossen kan een vakman je gevel of dak behandelen met een beschermende coating om langdurig vervuiling en groene aanslag te vermijden.

TIP: ben je overtuigd van het nut van een vakman en zoek je een betrouwbare partner om je klus uit te voeren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen verschillende offertes en vrijblijvend advies.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.