Informatieve site over ontmossingswerken!

Hoe ontmossen

hoe ontmossen werkwijze Zelf ontmossen of laten ontmossen, dat kies je zelf. Alleen even met de hogedrukreiniger alle mos wegspuiten is helaas slechts een tijdelijke oplossing. Maar hoe kom je dan het best van dat mos af?
Ontmossen: stappenplan


Hogedrukreinigerontmossingswerken
De eerste stap blijft door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Gebruik daarop liefst een vuilfrees. Dit is een sproeikop die ronddraait, waardoor het werk grondiger en sneller wordt geklaard.
Let daarbij wel goed op de druk, zodat je dakpannen of muren niet worden beschadigt.

Spoel na afloop nog een tweede maal, zodat er geen enkele mosresten of algresten blijven liggen. Denk er ook altijd aan dat je het best van boven naar onder spuit, zodat het water niet binnenshuis kan infiltreren.

Anti-mos product
De tweede stap is de afgespoten plaats nu te besproeien met een anti-mos en anti-algen product. Dit doe je natuurlijk niet met een hogedrukreiniger, maar eerder met een lichte sproeier.
Het best wacht je met de volgende stap in je ontmossingswerken, tot het meeste water is weggetrokken of verdampt, zodat het anti-mos product niet mee weg wordt gespoeld.

Dakgoten ontmossen
Mos kan ook in dakgoten groeien! Vergeet deze dus ook niet even onder hoge druk te zetten (let hierbij wel op met de druk en de sproeikop!)
Daarnaast zal je, tijdens het ontmossen van daken, ook heel wat mos residue in de dakgoot laten spoelen.
Vergeet deze dan ook niet schoon te maken!

Rest schoonmaken


Door de hogedrukreiniger zullen muurtjes, ramen, auto's, ... waarschijnlijk heel wat spatjes en mosresten op zich hebben gekregen. Schoonmaken is dan ook de enige oplossing...

 
Interessant? Like ons!