Informatieve site over ontmossingswerken!

Klinkers ontmossen

Klinkers ontmossen In de lente en zomer worden je klinkers vaak een groen tapijt van mos en dat is nu niet bepaald de wens van veel mensen. In dit artikel gaan we dieper in over welke mogelijkheden er bestaan om klinkers te ontmossen, de materialen en natuurlijk de kostprijs ervan.Hoe klinkers ontmossen?


In principe zijn er heel wat verschillende manieren om je klinkers mosvrij te maken. Het enige nadeel van deze 'doe-het-zelf-methodes' is vaak dat ze niet erg langdurig zijn.
Gespecialiseerde ontmossing is duurder, maar heeft wel langer effect. (Vraag hier een offerte aan.

Tijdelijke oplossingen zijn de volgende:javel ontmossen bleekwater

Bleekwater:
Een erg goedkope, doch milieuvervuilende oplossing is industrieel bleekwater of javel. Met slechts tien liter kan je makkelijk 150 tot 200 vierkante meter ontmossen.
Let wel goed op met planten en marmer in de buurt! Alle beplanting die wordt aangeraakt met bleekwater zal immers afsterven.
Gebruik ook altijd werkkledij, en vermijd aanraking met de huid en ogen.

Mosbestrijder:
Milieuvriendelijker is een mosdodend product.
Deze producten laat je eerst op het mos inwerken en na 24 uur of langer spoel je alles af.

Hogedrukreiniger:ontmossen hogedrukreiniger
Waarschijnlijk een van de meest gebruikte methodes is gebruik maken van de hogedrukreiniger.
Deze tijdstelende methode is echter niet erg praktisch. Zo moet je eerst de volledige oppervlakte schoonspuiten, vervolgens de restjes schoonmaken en daarnaast ook nog nieuw zand over de klinkers strooien. Daarnaast is dit ook een van de minst effectie manieren; aangezien het mos na twee jaar al weer terugkomt.


Let op!
Raadpleeg eerst de verpakking, of doe enig opzoekwerk over de producten. Bepaalde vloeren uit natuursteen kunnen niet tegen bepaalde zuren. Let zeker op bij anti-mos producten en zuurgevoelige natuurstenen vloeren. De meest vloeren kunnen wel tegen producten zoals bleekwater en milieuvriendelijke ontmossingsproducten, maar het is altijd belangrijk om eerst een kleine oppervlakte uit te testen om er volledig zeker van te zijn dat het ontmossingsproduct je vloer niet naar de vaantjes helpt.


 
Interessant? Like ons!