Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ontmosseninfo.be
Ontmosseninfo.be

Gevelreiniging

Gevels kunnen ook aangetast worden door mos- en algengroei. Om je groene aanslag van je gevel te verwijderen bestaan enkele verschillende mogelijkheden. Deze zijn afhankelijk van het soort vervuiling en de hardnekkigheid ervan. Benieuwd? Lees in dit artikel meer over de verschillende reinigingsmethodes en hoeveel ze kosten.

Ga snel naar:
Methodes gevel reinigen
Langdurig gevel beschermen
Offertes aanvragen

 

 

Gevel reinigen: kosten

De totale kostprijs voor het reinigen en ontmossen van je gevel hangt af van verschillende factoren, waaronder de totale oppervlakte, de bereikbaarheid van het te behandelen gebied, de reinigingsmethode, enz. In de onderstaande tabel overlopen we kort enkele prijzen. De methodes worden verderop in het artikel geduid.

Methode Prijs (incl. btw & uitvoering)
Gevel stomen± € 5 à € 10 per m²
Gevel chemisch reinigen± € 15 à € 20 per m²
Gevel zandstralen± € 10 à € 20 per m²
Gevel impregneren± € 8 à € 10 per m²

TIP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Ontvang je graag een offerte op maat van je project? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst. Vul het formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen projectvoorstellen van verschillende professionele reinigingsfirma’s in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

Gevel ontmossen

Gevel reinigen: methodes

Een gevel reinigen kan op verschillende manieren. Welke methode je precies moet toepassen, hangt af van het soort vervuiling op je gevel en de hardnekkigheid ervan. We overlopen ze kort hieronder:

1) Stomen

Gaat het enkel om mossen en/of algen op de gevel? Dan is het vaak voldoende om de lichtste behandeling toe te (laten) passen. Door de gevel te stomen wordt water verhit tot ongeveer 150 graden, waarna dit water vervolgens onder hoge druk gebruikt wordt om de gevel te reinigen. Na dat de algen, mossen en andere vervuiling de gevel loslaten, worden alle restjes onder hoge druk van de gevel gespoten.

Prijs gevel stomen: ± € 5 à € 10 per m² (incl. btw & uitvoering).

2) Chemische gevelreiniging

Is de gevel niet alleen groenig, maar heb je ook last van roetaanslag (zwarte aanslag) of verfresten? Dan wordt aangeraden om een chemische gevelreiniging uit te voeren. Hierbij wordt een chemisch product op de gevel gespoten die ervoor zorgt dat alle vuiligheid (ook de mossen!) gewoon oplossen en loslaten. Vervolgens wordt alles vakkundig afgespoten zodat de revel volledig is gereinigd.

Prijs chemische gevelreiniging: ± € 15 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering).

3) Zandstralen

Een derde, veelgebruikte methode van gevelreiniging is (zand)stralen. Dit is in principe alleen van toepassing bij gevels die erg aangetast zijn door roet, grafitti of andere zware vervuiling. Door water met een straalmiddel te mengen en dit goedje vervolgens tegen de gevel te spuiten, kom vrijwel alle vuil los.

Prijs zandstralen: ± € 10 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering). 

 

Gevel langdurig beschermen

Na 1 van deze methodes is je gevel volledig gereinigd. Om langdurig van dit fijne resultaat te genieten, kan je je gevel preventief behandelen tegen mosvorming door middel van gevelimpregnatie.

Hydrofoberen of impregneren is het behandelen van je gevel met een chemische vloeistof die als extra beschermingslaag dient. Deze vloeistof is ademend. Dat betekent dat vocht van binnen de muren naar buiten kan, maar vocht niet in de woning kan binnendringen. Wanneer de muren geen vocht meer vasthouden, hebben mossen en algen geen voedingsbodem meer.

Prijs gevel impregneren: ± € 8 à € 10 per m² (incl. btw & uitvoering).

 

Vergelijk offertes & bespaar!

Wist je dat je flink wat kan besparen door verschillende offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken? Op deze manier krijg je beter inzicht in de prijsopbouw, de uitvoeringstermijnen, de geleverde adviezen,… Zo maak je de beste keuze voor jouw situatie!

Verschillende offertes aanvragen? Maak gebruik van de onderstaande offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen voorstellen op maat van je project.

 

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.