Informatieve site over ontmossingswerken!

Gevelreiniging

gevel ontmossen Minder voorkomend, maar vaak toch ook een groot probleem, zijn gevels die aangeslagen zijn door mossen en algen.
Om je gevel te reinigen of te laten reinigen bestaan enkele verschillende mogelijkheden, vaak afhankelijk van welk soort gevel je hebt.Gevel reinigen


gevel reinigen Een gevel reinigen kan op verschillende manieren.
Welke manier je moet of kan toepassen hangt af van de vervuiling op de gevel.

Gaat het enkel om mossen en/of algen op de gevel? Dan is het vaak voldoende om de lichtste behandeling toe te (laten) passen. Door de facade te stomen wordt water verhit tot ongeveer 150 graden, waarna dit water vervolgens onder hoge druk gebruikt wordt om de gevel te reingen.
Na dat de algen, mossen en andere vervuiling de gevel loslaten, worden alle restjes onder hoge druk van de gevel gespoten.

Is de gevel niet alleen groenig? Maar heb je ook last van roetaanslag (zwarte aanslag) of verfrestjes die je weg wilt hebben? Dan wordt aangeraden om een iets duurdere, maar ook efficiƫntere behandeling toe te passen.
Bij een chemische gevelreiniging, wordt een chemisch reinigingsmiddel op de gevel gespoten die ervoor zorgt dat alle vuiligheid (ook de mossen!) gewoon oplossen en loslaten.
Vervolgens wordt alles vakkundig afgespoten zodat de revel volledig is gereinigd. gevel zandstralen

Een derde, veelgebruikte methode van gevelreiniging is om deze te (zand)stralen.
Dit is in principe alleen van toepassing bij gevels die erg zijn aagetast door roet, grafitti of andere zwaardere vervuiling.
Door water met een straalmiddel te mengen en dit goedje vervolgens tegen de gevel te spuiten, kom vrijwel alle vuiligheid los.

Gevel langdurig reinigen

muren impregneren Je gevel is nu natuurlijk wel gereinigd, maar het probleem is dat het vaak slechts enkele maanden/jaren duurt vooraleer de vuilaanslag terug van zich laat horen en laat zien.
Een preventievere vorm van gevelontmossing bestaat ook. Er is namelijk gevelimpregnatie.
Hydrofoberen of impregneren is simpelweg het bespuiten van je gevel met een chemische vloeistof die als een extra laag op de gevel dient.
Deze vloeistof is ademend. Dit wil zeggen dat vocht van binnen de muren naar buiten kan, maar vocht kan niet meer naar binnen via de buitenmuren.

Met een impregnatiemiddel parelt water van de gevel, waardoor er geen vocht meer door de muren heen kan vloeien, waardoor mossen en algen geen enkele voedingsbodem meer hebben.

 
Interessant? Like ons!